Състезанието на пистата Спа от Формула 1 може да се проведе при закрити врати на 30 август, съобщиха местните власти.

Независимо от забраната за масови струпвания на хора на публични места до 31 август поради пандемията от коронавирус, министър-председателят на Валония Елио Ди Рупо сподели, че състезанието може да се проведе. „Мярката важи само при условие за стриктно спазване на препоръките за социална дистанция и хигиена, както и санитарните препоръки“, каза той в свое изявление.

След като белгийските власти дадоха зелена светлина за провеждане на Гран При-то, се очаква организаторите на състезанието да преговарят с Либърти Медия Груп относно покриването на загубите от продадени билети. Според местната информационна агенция Белга, до момента са продадени почти 165 000 билета. Пандемията от коронавирус нанесе сериозни щети върху календара на Ф1, като 10 състезания вече бяха отложени или отменени. Организаторите се надяват да стартират кампанията с Гран При на Австрия на 5 юли при закрити врати.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.