Отборът на Форс Индия във Формула 1 няма да пречи на своя пилот Нико Хюлкенберг, ако някой по-сериозен тим отправи запитване за услугите му. Това заяви шефът Боб Фернли.

Германецът има добра репутация в шампионата, макар от своя дебют през 2010 година досега никога да не е стъпвал на подиума. През миналата година той демонстрира своите качества в култовата надпревара за 24-те часа на Льо Ман, където спечели с отбора на Порше при първото си участие.

В хода на миналата кампания се заговори, че Ферари има интерес към пилота, затова Форс Индия му предложи нов 2-годишен договор, с който ще го задържи до 2017 година. Фернли смята, че Хюлнкенберг е важен за бъдещето на тима, но в същото време е готов да обмисли всяка оферта за него.

„Преподписването с Нико беше с цел да донесе последователност в нашия тим, да съхраним нашия екип, защото успехите ни са очевидни“ каза босът. „Искаме да запазим нещата без промяна, но дали няма да обмислим някоя сериозна оферта? Сигурен съм, че нашият собственик Виджай Маля ще покаже същите съобразителност и визия, както в случая с Льо Ман.“

„За Нико ще е хубаво да прогресира, талант като него го заслужава. Вярвам, че много хора във Формула 1 си мислят същото. Тук обаче възможностите са силно ограничени, нека се надяваме, че такива ще се открият пред Хюлкенберг“, допълни Фернли.