Пилотът на Форс Индия Пол ди Реста разкри, че неговият отбор ще се опита да остане пред Макларън във временното класиране при конструкторите и след Гран При на Китай.

Тимът на Виджай Маля започна обнадеждаващо сезона с места в топ 8 на пистата в Австралия, като и Ди Реста, и Адриан Сутил демонстрираха добра скорост в Малайзия, преди дефект с гайките на гумите ги принуди да се оттеглят от състезанието. Въпреки това екипът от „Силвърстоун“ остана пред Макларън в класирането със спечелените 10 точки.

„Следващите две състезания няма как да дойдат по-бързо“, заяви Ди Реста. „Въпреки случилото се в Малайзия, извлякохме доста позитиви от уикенда, затова очаквам с нетърпение стартовете в Китай и Бахрейн.“

„Ще ми се да мисля, че вече знаем малко повече за това как да направим болида си по-бърз, макар че състезанието в Шанхай е твърде различно от тези, които вече минаха. Вече доказахме къде е нашето място, но е трудно да кажа дали ще го запазим след предстоящите две състезания. Храня дълбоко уважение към Макларън. Макар че в момента изпитват трудности, те имат потенциал за развитие. Ние обаче няма да им се дадем и ще се опитаме да останем пред тях. До момента представянето ни изненадва доста хора“, завърши Ди Реста.