Отборът на Форс Индия във Формула 1 обяви, че е готов да пусне Естебан Окон да подпише с Рено за 2019-а.

Окон, който има договор с Мерцедес, където има опция, че той може да се махне от Форс Индия, само ако от Щутгарт го извикат да кара за тях, все пак може да бъде пуснат в заводския отбор на Рено.

Окон обаче ще може да премине при французите единствено при положение, че Форс Индия се съгласи и подобна сделка ще трябва да бъде оркестрирана от шефа на Мерцедес Тото Волф.

Рено със сигурност ще спечели като вкара френски пилот в една от техните коли, било то и на заем от конкурентен производител.

Трансферът на Окон обаче среща още една голяма пречка. Сегашният пилот на Рено – Карлос Сайнс-младши реално е с договор с Ред Бул, който от своя страна се очаква да потвърди Даниел Рикардо като съотборник на Макс Ферстапен догодина. Ако това стане, Сайнс-младши ще трябва да се върне в Торо Росо и да чака да се освободи място в Ред Бул, което най-вероятно няма да се случи в близките две-три години.

В трансферния миш-маш е силно намесен и Ланс Строл, който може да премине във Форс Индия, ако слуховете се окажат истина и баща му купи отбора от Виджай Маля.

Едно е сигурно - пазарът на пилоти за сезон 2019 е един от най-интересните в последните години и ще е много вълнуващо кой пилот в кой тим ще попадне.