Шефът на Мерцедес Тото Волф и състезателният директор на Макларън Ерик Булие изразиха своето притеснение от слабата посещаемост на Гран При на Германия от петък и събота.

Основните трибуни бяха видимо празни и в двата дни, което бе в жесток котраст спрямо стартовете в Австрия и Великобритания.

„Важно е да проведем дискусия“, заяви Волф. „Постигнахме мега уикенд на „Силвърстоун“. Ако сравните петъчната сутрин там с настоящия уикенд, нещата са прекалено различни. Ако използваме Австрия за съпоставка, няма промени, затова трябва да оценим защо наблюдаваме подобно явление.“

Булие пък описа обстановката като „плашеща“. „Промоутърите ми казаха, че изостават с около10 хиляди фенове, което не е толкова страшно, колкото ако трибуната беше наполовина празна“, каза французинът.

„Ако трябва да сме честни обаче, има промяна във Формула 1 и тя касае двигателите. Знаем, че много хора се оплакват, но също толкова харесват новите серии. В Австрия беше претъпкано, „Силвърстоун“ също беше успех въпреки Тур дьо Франс, „Уимбълдън“ и едно-две други неща“, отчете той.