Собственикът на Формула 1 Бърни Екълстоун тактично се опита да разкара станалият скандално известен президент на ФИА Макс Моузли и го посъветва да не присъства на състезанието за Голямата награда на Бахрейн през уикенда.

Както е известно босът на Международната автомобилна федерация Моузли замесен в сексскандал, след като на яве излезе филмче, в което 67-годишният адвокат е заснет в оргия с пет проститутки.

Във видеото момичетата бият Моузли с камшик, а той крещи на немски, след което прави секс с проститутките, които са в униформи от нацистките концлагери по време на Втората световна война.

„Той не трябва да ходи в Бахрейн. Проблемът е, че ако отиде, цялото внимание ще бъде отклонено от състезанието и насочено към Моузли, и то по въпрос, който честно казано си е лично негова работа”, заяви Екълстоун.

Босът на Ф1 добави, че заради скандала организаторите на състезанието в Бахрейн няма да приветстват евентуално идване на Моузли в страната. Екълстоун обаче беше категоричен, че не застава зад искането за оставка на Моузли.

„Макс трябва да направи това, което счита за правилно, защото това засяга само него, а не ФИА. Той трябва да постъпи така, както му подсказва сърцето в този момент”, каза Бърни Екълстоун.

Моузли не беше открит за коментар, а от ФИА нямаха представа за плановете на 67-годишния британец.

„Г-н Моузли първоначално възнамеряваше да посети Гран при на Бахрейн, но на този етап не сме запознати с плановете му” заявиха от световната автомобилна централа.