Техническите, спортните и финансовите регулации във Формула 1 за сезон 2021 най-сетне бяха единодушно гласувани. Така надпреварата ще претърпи едни от най-сериозните промени във фундаментално отношение през последно време.

В течение на месеци акционерите в „кралските гонки” дебатираха около финалния изглед на новите правила. Те първоначално трябваше да бъдат ратифицирани в средата на тази година, ала срокът се отложи заради множество несъгласия.

Днес Съветът по моторни спортове към Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) одобри единодушно промените, което означава, че съвсем скоро новите правила ще станат и публично достояние.

Новите технически регулации са плод изключително на съвместните усилия, които ФИА и Ф1 положиха, за да направят колите по-лесни за следене, докато им предоставят по-футуристичен дизайн. В близките дни ще се разбере дали ще има и различен прочит към схемата на провеждане, която следват състезателните уикенди, докато финансовите регулации предвиждат въвеждането за първи път на таван на разходите в размер на 175 милиона щатски долара.