Босът на Рено Флавио Бриаторе вярва, че френския тим ще може да се бори с БМВ Заубер след последните подобрения по колата, които бяха направени по време на тестовете в Барселона.

"Винаги е добре, когато мислиш за големи неща. Ако колата работи както смятаме, ще застигнем БМВ, като най-вероятно ще сме на тяхното ниво. Тогава Фернандо ще направи разликата. В момента, ние се нуждаем от промяна на начина си на мислене, за да подобрим представянето си”, сподели италианецът.

„Фернандо ще даде всичко от себе си и ще направи невъзможното, за да постигне нещо в Барселона. Аз лично ще бъда доволен на подиум. Ние обаче се съмняваме, че ще може да спечелим пол-позишън в Барселона. Най-важното е, че виждам подобрение. Ако пилота вижда колата по този начин, увереността му расте. Надявам се да подобряваме нещата не само за Барселона”, добави босът на Рено.

„На тестовете се видя, че колата е по-добра и ако не направим голям скок, тогава ще бъде малък, но много важен скок. Фернандо е отдаден напълно на работата си, работи с механиците, инженерите. Мисля, че той е по-добър от всякога. Той израсна много. И докато продължаваме да работим заедно, ще прогресираме много", завърши Бриаторе.