Пилотът на Рено Джанкарло Фисикела призна, че предстоящото Гран При на Малайзия е най-трудното за него през целия сезон. Този уикенд най-бързите мъже се събират на пистата Сепанг в Куала Лумпур за втория старт във Формула 1.

Италианският пилот сподели:”Без съмнение това е най-трудното състезание през годината – не само във физическо отношение, но и заради психологическото натоварване. Високата температура и влажността правят нещата много трудни за всеки от нас, а и за колите ни. Лично за мен все пак има някои хубави спомени от победата ми през миналия сезон, така че се връщам с добри чувства. Подготвях се здраво през зимата и сега се намирам в оптимално състояние – готов за действие.”

Фисикела продължи:”През паузата се подготвяхме за високи температури в Бахрейн, и затова доразвихме някои неща. Условията в Малайзия ще са още по-екстремни, но вече сме наясно какво трябва да се прави за охлаждането на колата и на двигателя, което е приоритет тук. Тествахме и на „Сепанг”, така че смятам, че сме добре подготвени за трасето.”

В Мелбърн Фисикела завърши пети и взе четири точки. Той се надява да се представи по-добре в Малайзия.