Себастиан Фетел спечели последното състезание за сезона във Формула 1 - Гран при на Абу Даби, с което спечели второто място в световния шампионат. Германският пилот на Ред Бул записа време от 1:34:03.414 часа в първия старт на новата 5.554-километрова писта "Марина Бей".

Неговият съотборник Марк Уебър завърши на второ място в надпреварата и довърши двойната победа за австрийския тим Ред Бул. Зад него финалната линия пресече световният шампион Дженсън Бътън, а четвърти остана съотборникът му в Браун GP - Рубенс Баричело, който спечели бронзовия медал за сезон 2010.

С втората си победа в последните три състезания и общо пета за кариерата си Фетел събра 84 точки от 17 състезания. С този актив той завърши на 11 точки зад Дженсън Бътън, но и със седем пред Рубенс Баричело.

На пето място финишира Ник Хайдфелд от отбора на БМВ-Заубер, който завърши последното си състезание във Формула 1. Последното си състезание за сезона не успя да завърши миналогодишният световен шампион Люис Хамилтън, който получи технически проблеми и не успя да се възползва от спечеления в събота пол-позишън.

Хамилтън от отбора на МакЛарън започна най-добре на новата писта в Абу Даби, следван от Фетел и Уебър, който пък закачи леко Баричело и причини повреда в предната част на болида на бразилския пилот на Браун GP. Именно заради това Баричело не успя да се пребори с лидерите и дори бе изпреварен от своя съотборник Бътън.

Цели 35 обиколки преди края обаче Хамилтън получи повреда в спирачната система и бе принуден да се оттегли от състезанието. Това помогна на Фетел да се откъсне от австралийския си съотборник Уебър и в последствие да спечели Гран при на Абу Даби.