Световният шампион Себастиан Фетел не скри задоволството си от факта, че неговата рискована стратегия със само една бърза обиколка в третата част от квалификацията сработи.

Германецът с лекота се добра до битката за местата в топ 10, но изчака до самия край на заключителния етап, за да излезе на съхнещата „Силвърстоун“. Той имаше време да завърти само един тур в състезателно темпо и той се оказа достатъчен, за да му донесе второто място.

„В третата част от квалификацията бяхме едни от последните коли, които излязоха на трасето и почти веднага започна да вали, и направих мокър трети сектор. Нямаше никакъв смисъл да продължаваме и затова прекъснах бързата обиколка. Беше невъзможно да постигнем добро време със сликовете“, каза Фетел.

„В гаража зачакахме и преценихме, че можме да тръгнем. Затова заложихме на гуми за сух асфалт и бяхме едни от първите. Не вярвах, че при излизането ми трасето ще бъде изсъхнало толкова много, но е забавно да съм втори.“

„Сесията беше странна – много дъжд, после никакъв, после нормален валеж, накрая само ръмеж – Англия е единствената страна, в която има такива условия. Трудно е да прецениш какво те очаква“, допълни Фетел.