Себастиан Фетел призна, че той и Скудерия Ферари имат достатъчно време, за да говорят за евентуален бъдещ негов контракт с италианския тим. Германецът ще се бори за своя статут №1 в тима, след като младият му съотборник Шарл Льоклер се представя повече от солидно, след като парафира контракт с „черните кончета”

Тийм-пефът на Ферари Матиа Биното каза, че преговорите за нов договор може да започнат след старта на 2020-а година.

„Ситуацията е такава, каквато всички я виждате. Ние говорим за 2021-а година, а сезонът през 2020 не е започнал още. Смятам, че има още много време да се случи това”, каза Фетел пред RTL.

Германецът призна, че по време на паузата е анализирал обстойно представянето си през миналата година и е разбрал къде е сбъркал в хода на състезанията. „Винаги правя тези анализи, за да се подобря за следващия сезон. Не беше добра година за мен – това е ясно и нещата не вървяха добре”, каза още той.

Пилотът призна, че сега иска да говори само за сезон 2020, като акцентира, че има много време, за да се дискутират детайлите по евентуален нов договор със Скудерия Ферари. „Ако гледаме ситуацията с настоящия ми договор, той беше подписан през август. Не мисля, че ще бъде другояче сега. Трябва да преценим нещата, бъдещето на отбора, както и моето и тогава ще решаваме”, призна още Себастиан Фетел.