Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел се отблагодари на своя тим Ред Бул, като посвети успехът в днешните квалификации преди Гран При на Бахрейн на инженерите и механиците в отбора. Днес германецът даде най-добро време на пистата „Сахир“ и утре ще поведе състезателната колона.

Това е първи пол позишън за пилота на Ред Бул през новия сезон, като досега в квалификациите той винаги бе изпреварван от своя съотборник Марк Уебър.

„Чувството да се завърнеш на пол позишъна е страхотно, а аз го дължа изцяло на отбора и момчетата в него“, каза видимо щастливият Фетел след края на квалификациите. „Очевидно стартът на сезона не беше лесен за нас, тъй като всички очакваха много от отбора ни, но тези очаквания бяха силно завишени и не отговаряха на истината.“

„Ние бяхме изключително заети да работим по болида, да човъркаме тук и там, за да намерим перфектното решение и правилния път за напред. Мисля, че момчетата нямаха много време за сън през последните четири състезания. Имахме труден уикенд в Китай, а и тук надали ще си наваксат“, завърши Фетел.