Пилотът на Ферари Себастиан Фетел смята, че феновете на Формула 1 са уморени от тоталната доминация на Мерцедес в последните два сезона. Според него другият фактор, който води до отлив на публика са свръхсложните правила.

Преминаването към новите 6-цилиндрови турбодвигатели сложи края на шампионската поредица за Фетел и Ред Бул, като Мерцедес набързо се оформи като доминантна сила. Нико Розберг и Люис Хамилтън превърнаха в шампионата в личен дуел, който донесе две поредни шампионски титли на британеца.

„Явното превъзходство на Мерцедес отне доста от емоциите на феновете. Новите правила пък се фокусират прекалено много върху дребните детайли. Според мен Формула 1 би трябвало да бъде спорт за това кой пилот е най-бързият“, каза Фетел.

„В наши дни колата играе ключова роля, така е било и преди, но не бива да губим този компонент с прекалено усложнени правила. Зрителите трябва да разбират техническите аспекти на колата, а в момента те са твърде сложни. Освен това липсва и звукът. Мисля, че трябва да се внимателни, за да не загубим основното за моторните спортове“, добави германецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS