Световният шампион на Формула 1 Себастиан Фетел смята, че е бил истински късметлия да не пострада при сблъсъка между Фелипе Маса и Серхио Перес в последната обиколка на Гран При на Канада. Бразилецът и мексиканецът се замесиха в страховита катастрофа, докато се бореха за четвъртото място. След контакта помежду си болидите им се завъртяха на пистата и профучаха покрай двете страни на Фетел.

„В първия завой видях, че двамата бяха много близо един до друг и после забелязах, че Фелипе – или нещо бяло – в огледалото за обратно виждане. Реагирах в последната секунда“, обясни германецът.

„Маса премина покрай мен. Беше направо сюрреалистично, но имах късмет, че не ме удари“, допълни Фетел, който за втори път през 2014 година стъпи на подиума.

„От двадесетата обиколка нататък, след първото спиране или няколко тура по-късно, попаднах зад Нико и на практика състезанието ми приключи. Не можах да го изпреваря почти до края – нямах шанс направите, колите с двигатели на Мерцедес са твърде бързи. Освен това имах проблеми с атаките на Уилямсите зад мен и поисках да промени стратегията си, защото според мен такава стъпка бе възможна.“

„Това обаче не ми помогна да направя нещо различно, но като цяло денят бе много позитивен. Това бе първата победа на Даниел в Канада, първа победа и за Рено с новите двигатели“, завърши Фетел.