Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър дариха своите каски, с които за стигали до подиум през 2013 година, за да бъдат продадени на благотворителен търг на фондацията „Wings for Life“ (Крила за живот).

Инициативата цели подпомагането на хора, нуждаещи се от трансплантация на костен мозък, а нейното лого може да бъде забелязано по болидите на тима. И Уебър, и Фетел са със статут на посланици за организацията.

За търга световният шампион е предоставил каската, която носи по време на Гран При на Германия, където той постигна първия си домашен успех във Формула 1. Тъй като за всяко състезание Фетел носи различен шлем, този е в цветовете на германския фланг – черно, червено и златно.

„Това бе един от любимите ми дизайни и няма нужда да казвам, че състезанието бе едно от най-специалните за мен“, коментира Фетел.

Уебър от своя страна е предоставил две каски – от стартовете в Белгия и Италия и тъй като той не променя разцветките им, австралиецът е дарил и подписан състезателен екип, какъвто носят пилотите от Формула 1.