Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел опита да овладее вълната от ентусиазъм сред привържениците на отбора след трите поредни победи в шампионата. Германецът заяви, че е погрешно да се смята, че в момента тимът разполага с кола, която може да побеждава на всяко трасе.

В Сингапур 32-годишният германец сложи край на 392-дневната суша без победа, като постигна успех на трасе, където „скудерията” не беше сред фаворитите. Този факт, а също и част от изказванията, които долетяха от лагерите на Мерцедес и Ред Бул, изведнъж накараха всички да вярват, че битката за титлата ще се съживи въпреки сериозния аванс на Люис Хамилтън в първенството.

„Със сигурност резултатът ни дава повече увереност, защото не се очакваше да бъдем силни в Сингапур”, коментира Фетел преди Гран При на Русия. „Новите части сработиха наистина добре и ни дадоха предимство. Да се надяваме, че ще бъдем еднакво силни и в битката за полпозишъна, и в самото състезание (в Сочи – б.р.). Определено вярвам, че има неща, които да подобрим, но това е една добра стъпка.”

„Има много други позитиви освен резултата. Мисля, че това определено беше крачка във вярната посока. Би било обаче грешно да мислим, че само защото сме спечелили на два различни типа писти, сега можем да печелим навсякъде.”

„Мисля, че Мерцедес все още са в позиция да бъдат фаворити на всяка писта през тази година. Те задават тона, те са тимът, който всеки иска да победи. Нашата цел е да се превърнем в този тим, но просто все още не сме там. Определено ни предстои много работа, ала виждаме признаци, че ако нещата се движат във вярната посока, няма да отнеме много време преди всичко да заработи”, добави Фетел.