Лидерът във временното класиране при пилотите във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че е имал късмет да се размине със сериозна контузия по време на сблъсъка в първия завой на пистата „Спа“. Ромен Грожан и Люис Хамилтън водеха здрава битка за позиция зад испанеца, което доведе до ужасяващ сблъсък между тримата и отпадането им от състезанието.

След катастрофата се наложи маршалите да асистират на Алонсо при напускането на потрошения болид, но пилотът на „черните кончета“ разкри, че изпитва слаби болки в гърба.

„Имам леки болежки в гърба заради удара“, каза той. „Жалко е, че не успях да продължа състезанието. Изобщо не знаех какво се е случило, докато не го видях по телевизията.“

„Болидите зад мен ме докоснаха и загубих контрол, а изведнъж те се озоваха пред мен. Разочароващо е, че загубих точки, но след пет дни ще седна зад волана в Монца“, сподели двукратният световен шампион.

„При такъв удар можеш да контузиш ръката или главата си, така че съм щастливец в това отношение. Усетих, че влакът зад мен се задава за тежък, тежък удар. Останах в болида, докато всичко свърши. Имаше малък пожар в колата и не можех да дишам заради дима, така че скочих навън“, продължи разказа си Алонсо.