Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо бе привлечен като свидетел пред съда в италианския град Модена, където се наложи вчера в продължение на два часа да дава показания във връзка с разразилия се „шпионски скандал”.

Испанецът се изправи пред съда, където Ферари подаде иск срещу Найджъл Степни. Ако вината на инженера бъде доказана, го грози затвор.

Преди повече от месец във Формула 1 се разрази страхотен скандал, в следствие на който МакЛарън бе глобен със 100 милиона долара, а отборът бе лишен от всичките си точки в класирането при конструкторите.

Майк Коулман от щаба на МакЛарън е разполагал със 700 страници с технически документи принадлежащи на Ферари, които са му били предадени от инженера на „черните кончета” Найджъл Степни.

След разгласяването на случилото се в медиите, ръководството на МакЛарън продължи да отрича, че е знаело за наличието на тези документи, но по-късно бе доказано точно обратното, като част от доказателствата бяха SMS-и изпратени от телефона на Фернандо Алонсо.