Пилотът на Ферари във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че в момента не мисли да преговаря за евентуално преминаване в друг тим, тъй като това не е сред приоритетите му.

Испанецът има договор със „скудерията“ до 2016 година, но това не достатъчно, за да пресече спекулациите по негов адрес. Те се подхранват главно заради слабата форма на италианския тим през миналия и настоящия сезон, когато от „черните кончета“ се очакваше много повече.

„Задава ми се един и същ въпрос всяка година през юли. Почна се от 2003-а или 2004 – и така вече 11 години“, отчете Алонсо.

„Не съм разговарял с други отбори и това не е мой приоритет в настоящи момент.“

„Трябва да спечелим добро количество точки този уикенд (в Германия – б.р.) и да постигнем добри резултати в края на годината. Тогава бъдещето ще си покаже...“, коментира двукратният световен шампион.

„Трябва да сме реалисти – няма да ни бъде лесно на „Хокенхайм“. Чака ни горещо време и меки и супермеки гуми, което автоматично изисква по-голямо внимание при техния мениджмънт. При такива температури ние не сме конкурентни“, отчете Алонсо.