Втората свободна тренировка преди неделния старт във Формула 1 в Бахрейн затвърди впечатлението, че двете Ферарита на Фелипа Маса и Кими Райконен са много по-бързи от своите конкуренти. Двамата отново заеха първите места, след като сториха това и сутринта. Интересното е, че разликата между тях и третия Хейки Ковалайнен е 1,332 секунди.

Битката между двамата пилоти на „червените кончета” пък бе спечелена от Маса, който постигна време с 907 хилядни по-добро от това на Райконен. Така Фелипе Маса доказва, че се чувства добре на тази писта, след като миналата година спечели състезанието в Бахрейн. Прави впечатление, че двете най-бързи обиколки на Маса от днешните свободни тренировки са по-добри като времена от обиколката, с която Маса спечели Пол Позишън през 2007 г. Днес бразилецът постигна времена от 1:32,233 мин. и 1:31,420 в двата тура, като най-доброто му време миналия сезон на пистата бе 1:32,652 мин.

Фернандо Алонсо за втори път днес разочарова с представянето си, след като остана 12-ти. По-рано днес испанецът се закотви на 10-та позиция.

Официалната квалификация е утре в 14 часа, а официалният старт 14:30 часа в неделя.