Пилотите на Ферари записаха двоен успех в Гран При на Бахрейн, като победата грабна Фелипе Маса, който не беше взел нито една точка през сезона. Втори остана световният шампион Кими Райконен, който оглави и класирането при пилотите.

На трета и четвърта позиция се класираха съотборниците в БМВ Роберт Кубица, който стартира от полпозишън, но се забави и бе изпреварен от Маса още в първите метри на надпреварата и Ник Хайдфелд.

Пети остана Хейки Ковалайнен с МакЛарън, следван от Ярно Трули с Тойота, а Марк Уебър от тима на Ред Бул и Нико Розберг с Уилямс бяха другите двама пилоти, взели точки в Бахрейн.

Досегашният водач в класирането Люис Хамилтън остана 13-и, след като стартира слабо и от трета се смъкна на осма позиция, а в последствие блъсна отзад недолюбвания си бивш съотборник Фернандо Алонсо, който остана десети и също остана без точки.

Новият водач при пилотите Кими Райконен има 19 точки в първите три старта през сезона, а втори е приятната изненада Хайдфелд с 16. Третото място с по 14 точки делят Кубица и съотборниците при сребърните стрели Хамилтън и Ковалайнен.

При конструкторите се оформи железен трибой, като начело остава БМВ Заубер с 30 точки, следван от Ферари с 29 и МакЛарън Мерцедес 28 точки.