Тимът на Ферари декларира, че състезанието в Китай тази седмица трябва да бъде повратна точка в тяхна полза. Италианците заявиха, че са направили значителни подобрения, за да изплуват след трагичното начало на сезона.

Отборът от Муджело започна с най-лошия си старт за сезона от 1992 година насам и все още няма нито една записана точка, като в момента всички очакват, че Кими Райконен и Фелипе Маса трябва да се представят на ниво в Шанхай.

„Гран При в Китай трябва да обърне резултата за Скудерията след лошото начало на сезона”, заявиха от Ферари в официалния си сайт.

След среща в Италия президентът на черните кончета Лука ди Монтедземоло заяви, че на Апенините има доста разгневени хора, предвид слабото представяне на състава.

„Ядосани сме на себе си, но сме категорични, че ще направим нещо на това състезание. Тимът остана сплотен и вярвам в него”, заяви Монтедземоло.

„Целта е да се възползваме максимално от новите технологии и да компенсираме слабото представяне максимално”, се казва още в изявлението на Ферари.