Ферари ще похарчи повече пари във Формула 1 от обичайното тази година. Това потвърди изпълнителният директор на компанията Луис Камилери.

Информацията не е неочаквана с оглед на големите промени в правиалта за 2021 година.Те ще изискват разработката на съвсем нови коли за следващия сезон.

Според новите регулации автомобилите ще са с много по-опростена аеродинамика и повече стандартизирани елементи. Освен това в сила ще влезе и таванът на бюджетите от 175 млн. долара на сезон. И за да се подготвят добре за всички тези неща, във Ферари ще похарчат повече пари от обичайното за 1 сезон.

„Тази година ще е много важна, каза Камилери пред Gazzetta dello Sport. – Амбицията ни винаги е да се опитваме да спечелим и ще продължим да инвестираме в нашата инфраструктура, съоръжения и технологии.

Техническите правила, които влизат в сила от 2021 г., ще изискват развитието на много различна кола. А това ще доведе до допълнителни харчове и ресурси тази година. Ще има значителен ръст на инвестициите.“

Очаква се същото да важи за всички отбори, евентуално с изключение на по-малките екипи, за които може да се очаква да жертват в голяма степен идния сезон и от съвсем рано да насочат усилията си изцяло върху колата за 2021 година.