Новият болид на Ферари F2008 ще бъде представен на 6 януари и ще бъде с по-късо междуосие, обяви шеф дизайнерът на италианците Никола Томбазис в интервю за испанския в. „Ас”. От щаба на италианците заявиха още, че новата кола ще бъде еволюция на миналогодишния болид.

През 2007 година Скудерията увеличи базата на F2007 спрямо 248 F1 с 8,5 см - от 3050 мм на 3135 мм. Чрез намаляването на междуосието през 2008 година дизайнерите на Ферари целят да подобрят поведението на колата на бавните и „спънати” писти като Монако и Хунгароринг – трасета, на които през този сезон Макларън бяха победители.

Томбазис каза също, че F2007 e бил бърз на бързите и скоростни писти, но бавен на трасетата е преобладаващи бавни завои. С новата кола тези слабости ще бъдат изгладени.

Дизайнерът отхвърли ширещите се слухове, че комуникацията с присъединилият се към Ферари през този сезон Кими Райконен е много трудна. – „Кими говори малко, на за сметка на това казва важни неща”, коментира Томбазис - „Преминаването от Мишлен към Бриджстоун бе трудно за него, както бе и за Алонсо. Той се нуждаеше от малко време, за да се ориентира в новия си тим и новата среда. От Индианаполис нататък Райконен имаше силно представяне.”