Ферари взе решение да подобри изправността на болидите, защото нови грешки ще увеличат преднината на МакЛарън в класирането при конструкторите във Формула 1.

Бразилецът Фелипе Маса записа втората си поредна победа, след като осигури шестата поредна пол-позиция за Ферари и направи най-бързата обиколка.

Италианският тим спечели три от четирите старта през този сезон, но въпреки това разликата до Макларън в класирането при конструкторите е 9 точки, след като финландецът Кими Райконен отпадна в 11-та обиколка заради проблем с алтернатора.

Това е първо отпадане за пилот на Ферари през годината, но проблем със скоростната кутия в квалификациите за Гран При на Австралия принуди Маса да тръгне от последното място.

Техническият директор на „черните кончета” Марио Алмондо заяви, че надеждността вече е основен приоритет пред екипа.

„Мисля, че нивото ни на представяне (що се отнася до скорост) е много, много добро. Ние сме доволни от това. Но не сме задоволени от изправността на болидите ни. Трябва да се концентриране върху подобряване на кондицията ни. Ако трябва да говоря в числа, 51% от усилията ни трябва да бъдат съсредоточени върху отстраняване на техническите проблеми, а 49% - върху представянето ни”, каза Алмондо.