Техническият директор на Ферари Пат Фрай призна, че тимът едва ли ще стигне до подиума в първото състезание от новия сезон във Формула 1 в Австралия. Отборите ще излязат на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн на 16 март, когато са първите свободни тренировки преди старта, който е 2 дни по-късно.

Мнението на Фрай идва след края на последните предсезонни тестове, в които Фернандо Алонсо успя да даде 5-о най-бързо време след 240 завършени обиколки, а другият пилот на „скудерията“ Фелипе Маса записа едва 9-о време за 227 обиколки.

„Да гоним подиум в Мелбърн? Бих казал по-скоро не“, заявява Фрай пред официалния уебсайт на Ферари. „Разочаровани сме от нивото на представяне по време на тестовете и ни предстои много работа. Явно промените, които направихме по системата за отделяне на газове, върнаха развитието ни назад с няколко стъпки.“

„Колко време ще отнеме всичко? Трудно е да се каже. В тестовете можеш да правиш единствено догадки, които се базират на количеството гориво в болидите. В Мелбърн ще получим отговор на въпроса колко далеч сме от водещите тимове и съответно до каква степен сме разочаровани – много или само малко“, завърши Фрай.