Ферари е на път да обявят кой ще замести контузеният Фелипе Маса в Гран При на Италия, а и до края на сезона във Формула 1.

Според публикациите в „Гадзета дело Спорт” има три варианта за Монца - Лука Бадоер, Джанфранко Фисикела или Роберт Кубица.

Бадоер е почти изключен от триото, заради лошото си представяне във Валенсия и на Спа. Кандидатурите на Фисикела и Кубица обаче изглеждат доста примамливи.

Вижай Малия от Форс Индия е непреклонен, че Фисикела остава в отбора, след пол-позишъна и второто място в Белгия и от отбора му се надяват, че той пак ще се представи отлично на бързата писта Монца.

Въпреки това обаче Форс Индия има дълг на стойност четири милиона евро към Ферари, заради поддръжка на двигателите им и е възможно тима от Маранело да настоява за Фисикела, за да забрави за дълговете.

Ферари имат оферта и към БМВ Заубер, които може и да не са заинтересовани да преотстъпят Кубица, след като тимът се опитва да постигне добри резултати с цел привличане атрактивен купувач следващата година.

От БМВ заявиха: „Защо да пуснем Роберт да отиде във Ферари? В нашата ситуация се нуждаем от възможно най-добрия пилот.”