Фелипе Маса днес за последно посети базата на Ферари в Маранело, за да си вземе сбогом с отбора, за който се състезава от 2006 година насам.

Бразилецът реши да не подновява договора си, който изтече в края на отминалата кампания. Днес той реши да се присъедини към коледното тържество на „скудерията“, откъдето му бяха подготвили специален подарък – двигателят от болида за 2008 година, който почти го направи световен шампион във Формула 1.

„Започнахме партньорството си преди толкова години и искам да благодаря на всички – механици, инженери, изобщо всички, които работят на пистата и извън светлината на прожекторите“, каза емоционалният Маса.

„Всеки от вас винаги ми е оказвал такава подкрепа, особено в трудните моменти и никога няма да забравя какво направи Ферари за мен, когато претърпях инцидента през 2009 година (тогава метален елемент от друг болид се отчупи и се удари в каската на бразилеца – б.р.). При такива обстоятелства разбираш какво означава да бъдеш истински обичан. Атмосферата във Ферари е уникална и да не бъда част от това семейство със сигурност ще ми липсва“, каза още пилотът, който от 2014 година ще кара за Уилямс.