Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло предложи на ключовите фигури във Формула 1 стратегическа среща, на която да се обсъди посоката на развитие в техния спорт.

Италианецът иска да чуе мнението на другите силни хора в моторния спорт, тъй като самият е разтревожен от факта, че техният продукт не се продава на няколко големи пазара като Италия и Германия.

За целта босът на „скудерията” призова за съдействия от страна на отборите, промоутърите, спонсорите, медиите и социалните мрежи. Неговата покана дойде под формата на писмо до шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун и Доналд Маккензи, президент на CVC Capital Partners – компанията, която притежава най-атрактивният автомобилен шампионат.

Ди Монтедземоло описва писмото си „не като ултиматум, нито пък заплаха, а предложение да се съберат всички значими играчи в спорта, които да седнат и да измислят нови идеи, които ще позволят на Формула 1 да задава тона в моторния спорт по подобие на глобални събития като Олимпийските игри или Световното първенство по футбол”.