Пилотът на Ферари Фелипе Маса е на път да се бетонира в тима си с нов договор след поредното си силно представяне напоследък.

Бразилецът успя да завоюва четвърто място на днешното Гран При на Корея, като финишира зад съотборника си Фернандо Алонсо. В началото на шампионата обаче нещата стояха по съвсем различен начин, когато 31-годишният Маса се представяше доста под нивото си.

„Той направи отлично състезание и отлични квалификации“, сподели шефът на „скудерията“ Стефано Доменикали. „Трябва да призная, че той върши страхотна работа от няколко състезания насам, така че това е обещаващо за него в края на сезона.“

„Ако трябва да предугадя следващия въпрос, който ще ми зададете, то ще кажа, че много скоро ще разберете каква е позицията ни по тази тема“, добави Доменикали.

„След „Сузука“ това бе още едно фантастично състезание за мен“, каза пък самият пилот. „Успях да поддържам страхотно темпо от първата до последната обиколка. Очаквах това на даден етап, защото в петък видях, че в дълги серии болидът се представя много добре.“

„Вярно е, че никога не знаеш как ще се развият нещата в състезателни условия, но всичко премина гладко. През цялото време ползвах 100 процента от потенциала на колата и това ме прави доволен. Важно бе да изпреваря Кими, а след това и Хамилтън, защото оттам нататък можех да налагам своето темпо“, завърши Маса.