Фелипе Маса призна, че все още му е трудно да осъзнае, че е успял да спечели поул позишън за утрешното Гран При на Монако. Това е трети поул за бразилеца през сезона, както и общо 12 в кариерата му.

„Все още не мога да повярвам, че ще тръгна първи,” заяви Маса. „Невероятно е. Всичко се дължи на това, че предварително научих някои трикове за по-лесно преминаване на завоите, както и на страхотната ми кола. Все пак обаче ми е трудно да повярвам.”

Маса, който завърши пред съотборника си във Ферари Кими Райконен, смята, че е бил перфектен на последната обиколка.

„След първия опит видях, че закъснявам малко на някои завои, но не бях далеч от Кими и Люис. Мисля, че бях с десетина секунди по-бавен и знаех, че мога и по-добре. Накрая успях да направя перфектната обиколка, а в Монако това си е почти невъзможно,” добави Маса.

Въпреки че ще стартира първи, бразилецът призна, че утрешното състезание ще бъде трудно, особено с прогнозата за дъжд над княжеството.

„Утре вече е нов ден и ще бъде много трудно,” каза той. „Има много проблеми, които могат да възникнат, като например дъжд. Но очаквам едно страхотно състезание, независимо от условията.”