Италианецът Енеа Бастианини с "Дукати" спечели спринта в MotoGP на Гран При на Тайланд по мотоциклетизъм на писта, за да запише втора победа в спринта за сезона.

Той финишира за 19:31.131 минути, за да изпревари лидера в световния шампионат Хорхе Мартин (на 1.357 секунда) и защитаващия титлата си Франческо Баная (на 2.372).

Второто място на Мартин му позволи да увеличи малко преднината си пред лидера Баная в шампионата с две точки до 22 преди състезанието в неделя.

"Повярвайте ми, това беше най-трудното състезание за сезона. Утре ще бъде дълъг ден, много различен и се надявам, че можем да направим същото", коментира Хорхе Мартин.

"Започнах добре, но след това загубих позиции. Успях да завърша трети, загубих две точки и ще трябва да бъда по-концентриран утре", каза Баная.

Никой от двамата претенденти за титлата не изглеждаше близо до това да вземе победата на Бастианини, тъй като италианецът натрупа преднина и пресече линията доста пред Мартин.

Предпоследното състезание ще бъде в Малайзия следващия уикенд, а сезонът приключва във Валенсия две седмици по-късно. / БТА