Изпълнителният директор на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че подкрепя бившия шеф на Ферари Жан Тод за заместник на Макс Моузли като президент на ФИА.

Моузли няма да се кандидатира за нов мандат тази година и предложи Тод за своя заместник. Основен съперник на французина на изборите, които ще се проведат на 23 октомври, ще бъде бившия световен рали шампион Ари Ватанен.

Екълстоун заяви: "Аз познавам Жан от много години! Той е човек, на който може да се разчита, а освен има дарба. Той е решен и отдаден на всяка своя цел и аз уважавам всичко, което е направил за спорта. Президентът на ФИА трябва да е силен, способен и с опит на най-високо ниво в моторните спортове. Жан е най-добрият кандидат за този невероятно важен пост. Аз се надявам всички да подкрепят точно него". Тод бе замесен в моторните спортове през последните 40 години. Той е печелил световния рали шампионат, 24-те часа на Льо Ман, както и рали Дакар като шеф на Пежо Моторспорт. Единствената му негативна черта според специалистите е фактът, че всички гледат на него като на продължител на ерата Моузли. Ватанен пък предлага по-модерен подход в спорта, така че битката в края на октомври ще бъде доста интересна.