Нико Розберг продължава да си намира различни занимания, след като се оттегли от Формула 1 след своята титла през 2016-а. Последното начинание на германеца е собствен подкаст (онлайн аудио шоу б.р.), в което той ще прави интервюта със знаменитости от света на спорта.

Неговото име е "Отвъд победата", а първият му гост бе дългогодишният бос на Формула 1 Бърни Екълстоун. Той говори за най-различни теми.

Ето и най-интересното от казаното:

За американския президент Доналд Тръмп: "Най-доброто, което можеше да се случи на света. Той събужда всички. Не му пука какво казва или прави, върви по своя път. До момента не е направил нищо грешно. Тръгва срещу хората в своята страна, които не трябва да са там."

За успеха: "Към него принадлежи и много късмет. Трябва в правилния момент да си на правилното място. Колкото повече тренираш късмета, толкова повече имаш от него."

За най-трудния си период: "Това бяха четирите месеца заседания в съда в Германия. Знаех, че съм невивен, но трябваше да премина през всичко това."

За парите: "Никога не са ме правели щастлив. Това бяха сделките, които обичах да правя. А с успеха идват и парите."

За Формула 1: "Не трябваше да променяме много. Но както преди съм срещу глупостта да казват на пилота какво да прави. Оставете пилотите да правят това, което искат. Проблемът са инженерите."

За Формула Е, която критикуваше: "Може да стане добре. Състезанията стават все по-добри."

За Фернандо Алонсо, който слага край на кариерата си във Формула 1 след края на сезона: "Като пилот той е сред най-големите, но понякога взимаше грешните решения. В други области на живота определено не е сред най-добрите. Там има други: Стърлинг Мос никога не стана световен шампион, но бе един от най-големите."

За хората като цяло: "Те правят живота по-тежък отколкото е."

За Макс Ферстапен във Ферари или Мерцедес: "Фетел няма да го иска за съотборник, Хамилтън също."

За спонтанното решение на Нико Розберг да се оттегли като шампион през 2016-а: "Това бе вярното решение. Защото не дойде след влияние от различни страни, а от теб самия. Освен това сега не знаеш какво ще се случи с твоя живот, това е по-вълнуващо, отколкото ако знаеше."

За шампионата през 2018-а: "За момента изглежда, че Ферари има по-добрия болид. Може би Фетел ще успее." Розберг обаче го репликира по интересен начин: "Залагам на Люис, той е машина. Той ще спечели отново, Ферари ще обърка всичко. В техния мениджмънт в нито един момент нямам чувството, че ще докарат нещата до успешен край.
Екълстоун: "Може би имаш право. Ферари е свикнал повече от Мерцедес да губи."

За Ники Лауда и неговата бъбречна трансплантация: "Тогава (41 дни след ужасяващата катастрофа през 1976 б.р.) той не трябваше да се връща толкова бързо. След първата му тренировка на Монца отидох при него, той махна каската, кръвта течеше по лицето ми. Не плачеше, не си отиде у дома, а отиде на квалификация. Той е невероятен."