Собственикът на Формула 1 Бърни Екълстоун направи поредния удар по реномето на пистата „Силвърстоун”, след като днес заяви, че британското съоръжение е най-лошата писта в календара на световния шампионат.

След като бъдещето на пистата бе поставено под въпрос и не се знае дали ще бъде подновен нейния договор през 2009 година, британците се съгласиха да направят програма за развитие на съоръжението на стойност 25 милиона паунда.

„Великобритания трябваше да бъде сърцето на Формула 1. Но пистата е на дъното на списъка от всички писти в световния календар. Всички знаят какво трябва да направят и са наясно за това най-малко от пет години. Не е наша работа да казваме откъде да дойдат парите, но всичко е много странно, защото повече събития в страната са подкрепени от правителството”, сподели босът на Формула 1.

„Ако може да се вземе само един малък процент от сумата, която правителството разхищава за Олимпиадата, пистата ще стане перфектна. Самата сума няма да бъде нищо особено, в сравнение с парите, които се харчат за Олимпийските игри в Лондон. Ако погледнем от гледна точка на възвръщаемостта, аз не мога да разбера защо не правят нищо, тъй като инвестираните средства ще се върнат като печалба много бързо”, завърши Екълстоун.