Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун не скри опасенията си, че доминацията на Мерцедес, която наблюдавахме през миналия сезон, спокойно може да продължи и още три години.

В момента всички тимове от кралските гонки се готвят за втората кампания с 6-цилиндровите турбо двигатели, след като дебютната премина изцяло под диктовката на германския тим заради промените в регулациите, касаещи двигателите.

През 2015 прогнозите са, че Мерцедес все така ще диктува темпото, докато другите тимове ще се борят за местата след тях. Екълстоун също вижда нещата по този начин, макар че се надява някой да настигне шампионите по-скоро.

„Би ми се искало да видя промени във формулировките за двигателите. Това би било желанието ми, ако можех да си поискам каквото и да е“, каза британецът.

„Мерцедес свърши толкова добра работа със своя двигател и оставиха всички зад себе си. Не виждам как някой ще ги догони толкова бързо. Може би след 3 години и това ще се случи, но не можем да си позволим да чакаме три години. Или две години. Или дори една.“

„Дали Хамилтън ще победи? Няма значение дали е моят фаворит или не, но смятам, че той ще спечели и тази година“, допълни Екълстоун.