Екълстоун: Правим всичко възможно, за да има Гран При на Германия

Пистата Хокенхайм източник: Gulliver/Getty Images

Пистата "Хокенхайм" източник: Gulliver/Getty Images

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че полага огромни усилия, за да остави Гран При на Германия в календара на шампионата за следващия сезон. Дотук обаче промоутърите на състезанието нямат възможност да платят дори намалената цена.

По принцип надпреварата в Германия се провеждаше на пистите „Хокенхайм“ и „Нюрнбургринг“, които се сменят през година. През 2015-а обаче състезанието отпадна от програмата, а през настоящия сезон „Хокенхайм“ прие надпреварата. Пистата обаче не е в състояние да продължи да го прави в поредни сезони за в бъдеще, докато „Нюрнбургринг“ загуби добрата си репутация през 2013 година заради финансовите си неуредици.

„Към момента няма нищо сигурно. Опитваме се да направим така, че нещата да се случат“, коментира Бърни Екълстоун. „Изглежда, че промоутърът не може да осъществи сделката финансово. Те не могат да платят цената за домакинство, която е доста намалена и това беше нашият ход.“

„Не е честно те да плащат цена, която е много по-ниска от тези, които плащат останалите писти в Европа. Опитваме се да предложим еднакви условия за всички европейци“, допълни Бърни Екълстоун.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бърни Екълстоун Хокенхайм Гран При на Германия Формула 1

Формула 1

SAS banner