Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун отклони предложението на организаторите на Голямата награда на Мелбърн за по-късен старт на състезанието от 2009-а година.

"Това не е каквото ние търсим. Състезанието трябва да е през нощта. Ще е хубаво, ако по това време в Европа е 14 часа, но това съответства на средата на нощта в Австралия", заяви Екълстоун.

Организаторите вече преместиха състезанието от 14 часа местно време за 15:30, но по това време в централна Европа е ранна сутрин, а в България 6:30. През септември Сингапур ще приеме първото нощно състезание в историята на Формула 1.

"Вече казах, че нощно състезание в Мелбърн няма да има. Не подкрепям идеята сега, не я подкрепях преди, няма да я подкрепям и след 2010-а година", заяви австралийският министър по туризма Тим Холдинг.

Най-добрият австралийски пилот Марк Уебър призова двете страни да постигнат съгласие по въпроса. "Трябва да се борим за да задържим това състезание. Нацията не може да живее само с крикет и ръгби. Австралия се нуждае от най-известни хора на света и Голямата награда в Мелбърн й го дава", заяви пилотът на Ред Бул.