Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун смята, че преминаването на Фернандо Алонсо във Ферари ще направи изключително интересни биткитр в кралските гонки следващия сезон.

Двукратният световен шампион се мести в престижния италиански тим с тригодишен договор и най-вероятно ще взима заплата около 55 милиона паунда ще си партнира с бразилеца Фелипе Маса.

Също така приключва тригодишната одисея на Кими Райконен в Скудерията, като финландецът най-вероятно ще замени сънародника си Хейки Ковалайнен и ще се завърне в бившия си тим Макларън.

„Това ще е добре за Фернандо, ще е добре и за Ферари, ще е добре за Формула 1”, заяви Екълстоун.

„Мисля, че ще видим Кими в хубава кола. Ще бъде добре да го видим в Макларън, нали? Нещата се подреждат. Мисля, че следващия сезон ще е много добър”, допълни англичанинът.

Според Бърни Екълстоун Маса няма да има проблем да се сработи с Алонсо, който е обвиняван в изключително лошо поведение към хората в отборите си.

„След като може да понесе Кими, ще успее и с Фернандо. Те са сходен тип пилоти. Мисля, че Фелипе ще си е добре. Не, няма начин Фернандо да наруши правилата на тима. Може и да опита, но не мисля, че ще има успех”, коментира още Екълстоун.