Изпълнителният директор на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че иска да превърне Гран При на Япония в нощно състезание, както ще бъде през този уикенд в Сингапур.

77-годишният британец продължава да иска състезания под прожекторите, за да задоволи желанието на европейската публика на "кралските гонки", като следващата му цел е Япония. Той заяви за "БиБиСи" от Сингапур:

"Ако имаме повече състезания в тази част на света, ще опитаме да направим старта в Япония нощен. Надявам се, че когато хората видят Сингапур ще осъзнаят, че идеята не е изобщо глупава". Малайзия вече заяви, че има готовност да домакинства на нощно състезание, докато Мелбърн отказа категорично, което накара Екълстоун да заплаши, че ще извади Гран При на Австралия от календара на Формула 1.

Екълстоун допълни: "Всички се чудят какво ще се случи, това е хубаво! Ще правим изводи, след като всичко премине. Направихме всичко заради телевизията и аз се надявам, че състезанието ще бъде хубаво. Поне в едно нещо съм сигурен - ще видим нещо различно".