Интересно изказване си позволи шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун по повод битката за шампионската титла през тази година между съотборниците Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Новият носител на трофея ще бъде определен на 23 ноември, когато е последният старт за сезона в Абу Даби, тъй като дори при отпадане утре германецът ще има шанс за трофея заради удвоените точки, които ще се раздават на „Марина Бей“.

В момента разликата между пилотите на Мерцедес е 24 пункта в полза на Хамилтън, който получи симпатиите и на силния човек във Формула 1.

„Преди мислех, че за отбора ще е по-добре, ако Нико бъде шампион. А и от моята позиция като шеф на Формула 1, за надпреварата ще е по-добре, ако шампионът владее няколко чужди езици“, каза Екълстоун.

„Поне в началото си мислех, че ако някой от двамата щеше да получи повече помощ, то очаквах германският пилот да се радва на по-голямо внимание от германския тим. Затова си мислех, че Нико ще вземе титлата.“

„По мое мнение Люис също би бил добър шампион. Той е по-известен в световен мащаб. В името на спорта той би бил по-добрият шампион. Повечето хора не са чували за Нико. Затова за Формула 1 би било по-подходящо Хамилтън да спечели“, завърши Екълстоун.