Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви преди последния за този сезон старт в Бразилия, че дебютантът Люис Хамилтън напълно заслужава да стане шампион още сега. Според 76-годишният милиардер, тъмнокожият британец се различава от Михаел Шумахер единствено по каската, която носи.

„Потенциалът му е безграничен. Той може да спечели няколко световни шампионата и да направи голямо име” - каза Екълстоун - „Ако му свалиш каската и му поставиш каската на Шуми, ти ще мислиш, че Люис е Шумахер

„Когато Шумахер се отказа, в края на сезона много хора крещяха „Формула 1 е свършена”. Те правеха същото, когато Аертон Сена загина. Ние обаче имаме късмет и винаги идва някой нов. Шумахер след Сена и сега ние имаме Люис. На повечето места Люис вече е по-популярен отколкото Михаел беше.”

Един старт преди края Хамилтън води в класирането при пилотите във Формула 1 с четири точки аванс пред съотборника си в Макларън и световен шампиона за последните две години Фернандо Алонсо. Шансове за титлата има и финландецът Кими Райконен с Ферари, който изостава на седем точки от водача и на три от испанеца.