Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди отново организаторите на Гран При на Великобритания, все още може стартът да отпадне от календара на надпреварата.

Британският клуб на автомобилистите, който притежава пистата Силвърстоун, направи крачка напред в подобряването на съоръжението, след като получи подкрепата на местните власти за запазване на състезанието.

Екълстоун предупреди собствениците на трасето, че въпреки промените, все още съществува възможност Силвърстоун да отпадне от календара на световния шампионат.

„Приемете, че съоръженията са готови и ние ги харесаме. Следващият проблем е постигането на комерсиалното споразумение”, каза босът на Формула 1.

„Това не беше обсъждано, освен в случая, когато дойде един човек да ме види преди време и ми каза, че Британският клуб на автомобилистите няма как да плати дори това, което е плащано преди.”

„Така има две неща за преодоляване. Първо - те трябва да изградят съоръженията, а след това да си платят пазарната такса. Няма място за сантименти при такава гледна точка.”

„Искам да направят само това, което правят и другите държави, нито по-малко, нито повече. Сърдечно се надявам, те да направят това, което е необходимо, за да има Гран При на Великобритания през 2010 година”, каза още Екълстоун.