Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун не вярва, че Гран При на Франция ще се върне в календара преди 2011 година. Събитието бе изключено от календара на сезон 2009, след като френската федерация по мотоспорт не отдели средства за подобряване на пистата Маникур.

Миналата седмица Евро Дисни и Лагардер спорт груп също оттеглиха кандидатурата си за домакинство на състезанието на писта Вал в Париж, с което разбиха надеждите за алтернатива на надпреварата във Франция. Бърни Екълстоун не смята, че Франция ще успее да намери разрешение поне до 2010, но заяви, че е важно страната да намери алтернатива на този проблем.

„Винаги съм смятал, че е това е правилното място. Това беше новата локация на френското Гран При”, заяви Екълстоун пред L’Equipe. „Смятам, че почти със сигурност, че тук няма да има състезания поне до 2010 година. Бяхме на Маникур по грешни причини. Всичко беше политика. Нека избегнем това отново. Това, което искаме е да намерим правилното място, тъй като Франция е сериозно обвързана с Формула 1”, допълни още той.