Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер и бившият собственик на отбор от Ф1 – Еди Джордан, поставиха въпроса дали Люис Хамилтън е достатъчно настървен, за да вземе победа при най-бързите мъже на света.

След Гран При на Испания, Белгер заяви:„Видях как Люис се отпусна, не трябваше да се бори, всичко му беше организирано и затова се попитах – как той ще успее да развие своя инстинкт на убиец. За да има успех, един пилот трябва да е егоист, като Сена, като Шумахер. Когато седнеш в болида, трябва да знаеш как да си гаден, когато трябва. Явно ще трябва да почакаме, докато видим какво ще се случи с Люис, но до момента той показва правилните инстинкти.”

Джордан добави: „Всички се надяваме той да има нещо желязно в себе си, иначе ще го стъпчат.”

Междувременно, специализираното издание „Спорт Билд” разкри, че Хамилтън се е сблъскал с гнева на шефа на МакЛарън Рон Денис сутринта преди Гран При на Испания. Причина за това е станало излизане на английския младок от хотела преди състезанието и закъснението му след това. Хамилтън се прибрал в стаята си след 22 часа и му се наложило да изслуша конско от Денис. Оказало се все пак, че новакът във Формула 1 само се е разходил до мястото, където били отседнали баща му Антъни и брат му Никълъс.