Лидерът при пилотите във Формула 1 Дженсън Бътън се надява времето в Бахрейн през уикенда да е слънчево, макар че се справи чудесно под дъжда в Малайзия и Китай. „Дано уикендът да е с приятно време и да е сухо, и без пясъчни бури,” каза Бътън. „Очаква се да е много горещо, но просто трябва да дадем най-доброто от себе си.”

„Някои от другите отбори ще ползват нови части и не знам доколко ще са ефективни, така че се надявам да успеем да се задържим в челото. Искаме да извлечем максимума от нашия болид, да не поддаваме никъде, и ако го сторим, мисля, че уикендът ще е добър за нас,” добави британецът.

Бътън се надява, че ще е един от фаворитите в Бахрейн, но също така смята, че прогресът на съперниците му вече е сериозен и тимът на Браун не може да си позволи грешки в този момент.

Бътън вярва, че Ред Бул и Тойота ще бъдат най-големите съперници на Браун, макар че според него сухата писта ще е в негова полза, докато Ред Бул са по-добри на дъжд.

„Те са двата отбора, за които ние ще внимаваме, а Флавио Бриаторе смята, че и Рено имат сили да са на върха,” завърши Дженсън Бътън.