Лидерът в класирането при пилотите във Формула 1 Дженсън Бътън сподели, че не е очаквал да заеме пол позишън преди Гран При на Испания. Британецът ще тръгне първи утре в Каталуния, след като днес изненада всички в края на квалификацията.

Пилотът на Браун взе челно място за трети път в петте кръга от началото на шампионата, и общо шести в кариерата си.

Бътън обаче напусна бокса точно навреме, за да завърши последната си обиколка, като пресече старт-финалната линия, за да започне обиколката си, точно две секунди преди да свърши времето. След това той призна, че е извадил доста късмет.

„Щеше да стане много, много лошо,” каза Бътън. „Бяхме разчели времето доста добре, но трябваше да оставя Кубица да мине. Но по-скоро имах късмет, отколкото добра преценка, за да ми стигне времето.”

„Това бе най-добрата ми обиколка този уикенд. Имах някои проблеми с горивото, но в последната бях на ниво,” обясни още той. „Много съм доволен и малко се изненадах, когато чух, че съм първи, почувствах се добре.”

Според Бътън, утре състезанието ще е много интересно и ще има изключителна битка със Себастиан Фетел. „Вълнуващо е, изобщо да съм в тази позиция,” завърши Бътън.