Италианският пилот Джанкарло Фисикела ще кара за отбора на Ферари до края на сезон 2009. 36-годишният Фисикела кара в 12 старта за Форс Индия през този сезон във Формула 1, но двете страни са постигнали взаимно споразумение за прекратяване на договора.

„Благодарен съм на Вияй Маля (б.а.- директорът на Форс Индия) за предоставената възможност да карам за Ферари. Това винаги е било моя амбиция, а жестът на Вияй е наистина благороден. Надявам се, че съм помогнал на развитието на Форс Индия. Това е един силен отбор и аз му пожелавам успех”, заяви Фисикела.

Фисикела завърши втори в Гран при на Белгия в последния кръг, след като спечели пол-позишън в квалификациите. Осемте точки на италианеца бяха първи за Форс Индия през този сезон, благодарение на което Маля е бил склонен за раздялата.

„Джанкарло и неговите мениджъри ми представиха офертата на Ферари в сряда. За всеки италиански пилот е мечта да кара във Ферари и той не е изключение. Никой няма право да застава на пътя на Фисикела”, заяви Вияй Маля.