Отборът на Ферари се е свързал първо със световния шампион в MotoGP Валентино Роси за свободното място на втори пилот в италианския тим, но чак след отказ на мотоциклетиста е насочил вниманието си към Джанкарло Фисикела, заяви самият Роси преди Гран при на Сан Марино от мотоциклетния шампионат.

“Говорих с Ферари за включването ми в следващия кръг на Монца. Без тестове обаче изходът щеше да бъде логичен, а и така е по-рисковано, отколкото забавно. Не мога просто да отида там и да разуча болида за три дни. Освен всичко друго аз се боря за титлата в MotoGP и щях да си причиня ненужен стрес”, заяви Роси, който минути по-рано смая отбора на Ямаха с новината, че може и да напусне до края на сезона или след следващия.

Роси, който е най-скъпоплатеният италиански спортист, е карал Ферари на няколко пъти, но само на тестове. През 2006-а година Роси бе най-близо до Формула 1, но предпочете да остане на две колела в мотоциклетния шампионат. През 2007-а отказа да бъде резервен пилот на Ферари, а миналата година отново се размина с пилотското място в отбора.